top of page

Review: Isara Babydrager (SSC)

Dankzij Wendy van ikdraag.nl, mochten we de Isara babydrager uittesten. We hebben deze getest met onze vijfmaander (kledingmaat 68) en een newborn draagpop.

De door ons geteste Isara was een full-wrapconversion en bestond dus uit doekenstof. De "gewone" versie is qua stof vergelijkbaar met bijvoorbeeld Rose and Rebellion en Tula.

Mijn algemene eerste indruk: erg licht, leuk en eenvoudig design, mooie afwerking. Vooral in de details zitten elementen die ik in andere dragers, zoals de Tula, Kokadi Flip en Manduca, ook sterk waardeer.

- de gespen aan het middenstuk kunnen opengeklikt worden en hebben ook een beveiliging (elastiek die de gesp tegenhoudt). Dit betekent dat je makkelijk tweezijdig kan aanspannen en dat je bij buikdragen kan kiezen of je de schouderbanden parallel of gekruist wilt.

- aan de bovenkant zitten ook bandjes die aanspanbaar zijn of losser gemaakt (bijvoorbeeld voor voeden in de drager)

- de heupband is gevoerd en kan aangepast worden in de breedte met klittenband

- het stukje bij de beenholten is gevoerd, wat een stuk aangenamer is voor je kindje

- het borstbandje heeft ook een deel elastiek in de band, wat voor comfort en gemak bij aanspannen zorgt (zie foto's rugdragen verderop)

We vonden beiden de Isara erg goed uit de test komen qua comfort. Ook dus bij maatje meer en bij lange dragers (lang niet altijd makkelijk om een drager te vinden voor verschillende lichaamstype's), Zelfs bij buikdragen met parallelle banden sneden de schouderbanden niet, wat ik meestal wel ervaar bij bijvoorbeeld de Manduca.

De drager bood mooie neksteun en sloot mooi aan bij onze reuze-vijfmaander (we hebben heel even op de rug getest om het comfort te testen en ook hier tot volle tevredenheid/ in de praktijk dragen we hem nog niet in een drager op de rug).

Bij het testen met draagpop ervoer ik toch wel een beetje een gebrek aan neksteun (op de foto hieronder zie je ook een detail van de heupband aangepast aan een kleine baby). Het flapje kan bij dit model wel enigszins omgeklapt om meer steun te bieden vanaf maat 56 (naar het schijnt biedt het slaapkapje in het nieuwe model ook uitkomst). Zoals je op de foto kan zien, is de drager niet ideaal voor een kleine newborn.

Ook erg leuk: er zijn sabbelbeschermers te verkrijgen in hetzelfde patroon als je Isara-drager.

Algemene conclusie: Fijne, lichte drager. Mooi aan te passen. Comfortabel. Gemakkelijk in gebruik. Niet ideaal/geschikt vanaf de geboorte wegens neksteun/ baby verdwijnt in de drager.

In de kijker
Recente Posts
Archief
Tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page